Rožky z mandľovej múky
24. 9. 2025
Dalo by sa povedať, že na vanilkových rožkách nič nie je, veď ich robíme rok čo rok, pretože je to klasika, ale s mandľami získajú šmrnc a úplne inú chuť.
Čo budete na mandľové rožky potrebovať?
- 280 g hladkej múky
- 220 g hery
- 80 g práškového cukru
- 100 g mandľovej múky (mletých mandlí)
- práškový a vanilkový cukor na obalenie.
Postup prípravy:
- Múku s práškovým cukrom preosejeme do misy, pridáme nakrájanú heru, mandľovú múku a vypracujeme hladké cesto.
- Potom zakryjeme fóliou na potraviny a dáme na hodinku oddýchnuť do chladničky.
- Potom cesto vyberieme, odtrhávame kúsky a tvarujeme rovnako veľké rožky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Vložíme do rúry predhriatej na 160 °C a pečieme dozlatista zhruba 10 až 12 minút, záleží na type rúry.
- Hneď, ako rožky vyberieme z rúry, ich ešte horúce obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Cukroví môže mať mnoho podôb, napríklad guľôčky, pusinky či linecké. Načerpajte inšpiráciu aj na ďalšie druhy z našich receptov na cukrovinky s kokosom.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta