Roztomilí soby z arašidového masla
24. 9. 2025
Vianočné cukrovinky nemusia mať vždy len tvar koliesok, hviezdičiek či rožkov. Nielen deti si zamilujú tieto vianočné soby.
Ingrediencie:
Cesto
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 3/4 šálky krémového arašidového masla
- 1/2 šálky masla
- 1/2 šálky cukru
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Zdobenie
- polovičky praclíkov na parohy
- lentilky či iné červené cukríky na nosy
- cukrové oči alebo čokoládové lupienky na oči
- čokoládová poleva
Postup:
- V kuchynskom robote vyšľahajte arašidové maslo, obyčajné maslo a cukor do nadýchaného krému.
- Následne vmiešajte vajcia a vanilkový extrakt.
- V mise zmiešajte preosiatu hladkú múku, prášok do pečiva a soľ.
- Po častiach túto zmes pridávajte do arašidového krému, kým sa všetko dôkladne nespojí.
- Zo vzniknutého cesta vyvaľkajte guľôčky o veľkosti približne dva centimetre a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Guľôčky sploštite a v strede mierne stlačte, aby arašidové cukrovinky dostali tvar sobej hlavy.
- Na záver vtlačte praclíky, aby ste vytvorili parohy.
- Predhrejte rúru na 170 °C a pečte približne 10 minút dozlatista.
- Nechajte vychladnúť a potom čokoládovou polevou nakreslite ústa a polevu použite tiež na „prilepenie“ očí a nosa.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta