Roztomilí soby z arašidového masla

24. 9. 2025

Vianočné cukrovinky nemusia mať vždy len tvar koliesok, hviezdičiek či rožkov. Nielen deti si zamilujú tieto vianočné soby.

Ingrediencie:

Cesto

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 3/4 šálky krémového arašidového masla
  • 1/2 šálky masla
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky soli

Zdobenie

  • polovičky praclíkov na parohy
  • lentilky či iné červené cukríky na nosy
  • cukrové oči alebo čokoládové lupienky na oči
  • čokoládová poleva

Postup:

  1. V kuchynskom robote vyšľahajte arašidové maslo, obyčajné maslo a cukor do nadýchaného krému.
  2. Následne vmiešajte vajcia a vanilkový extrakt.
  3. V mise zmiešajte preosiatu hladkú múku, prášok do pečiva a soľ.
  4. Po častiach túto zmes pridávajte do arašidového krému, kým sa všetko dôkladne nespojí.
  5. Zo vzniknutého cesta vyvaľkajte guľôčky o veľkosti približne dva centimetre a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  6. Guľôčky sploštite a v strede mierne stlačte, aby arašidové cukrovinky dostali tvar sobej hlavy.
  7. Na záver vtlačte praclíky, aby ste vytvorili parohy.
  8. Predhrejte rúru na 170 °C a pečte približne 10 minút dozlatista.
  9. Nechajte vychladnúť a potom čokoládovou polevou nakreslite ústa a polevu použite tiež na „prilepenie“ očí a nosa.
zdroj: tasteofhome.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.5 / 5 (37 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *