Rumové mesiačiky s polevou
24. 9. 2025
Možno poznáte toto vianočné pečivo s citrónovou polevou. Dovoľte nám predstaviť vám o niečo zaujímavejší recept, a to recept s polevou z rumu.
Ingrediencie
Cesto:
- 140 g polohrubej múky
- 140 g cukru múčka
- 140 g masla
- 40 g kakaa
- 4 vajcia
- 120 g mletých orechov (voliteľné)
Poleva:
- 200 g cukru múčka
- 3 lyžice rumu
- 3 lyžice horúcej vody
- 3 lyžice oleja
- citrónová šťava (voliteľné)
Postup
- Vyšľahajte maslo s cukrom a kakaom. Šľahajte asi 20 minút, kým nevytvoríte penu.
- Za stáleho miešania pridajte vajíčka a múku. Snažte sa, aby cesto pôsobilo ako pena.
- Rozotrite hmotu na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Na rovnomerné rozprestretie použite stierku.
- Pečte vo vyhriatej rúre na 175 °C, a to po dobu asi 20 minút.
- Medzitým zmiešajte ingrediencie na polevu a vytvorte hladkú hmotu. Tou potrite upečené cesto potom, čo ho necháte trochu vychladnúť.
- Môžete začať vykrajovať. A ako vykrajovať polmesiačiky, aby ste využili čo najviac cesta? Vykrajujte tvary pomocou formičky tesne vedľa seba. Zostane vám tak najmenej odpadu.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta