Rýchle vanilkové rožteky z hrnčeka
24. 9. 2025
Nechce sa vám pri pečení zdržiavať vážením ingrediencií? V tom prípade vás určite poteší tento hrnčekový recept.
Ingrediencie:
- 2 a 1/4 šálky hladkej múky
- 1 šálka mletých blanšírovaných mandlí alebo mandľovej múky
- 1 šálka masla
- 3/4 šálky práškového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/4 čajovej lyžičky mandľového extraktu
- 1/8 čajovej lyžičky soli
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 170 °C.
- V stredne veľkej mise ručným šľahačom ušľahajte práškový cukor a maslo do nadýchanej zmesi.
- Pridajte vanilku a mandľový extrakt, dobre premiešajte.
- Pridajte soľ a opäť dôkladne premiešajte.
- Do maslovej zmesi po častiach vmiešajte múku a mleté mandle alebo mandľovú múku.
- Všetko rukami uhneťte do podoby celistvého cesta.
- Na ľahko pomúčenej doske pomocou valčeka rozvaľkajte cesto na hrúbku asi 1 cm.
- Pomocou vykrajovačov v tvare polmesiaca vykrájajte jednotlivé kúsky cukroviniek.
- Zvyšky cesta spojte, vyvaľkajte a postup opakujte, kým nespotrebujete všetko cesto.
- Plech s papierom na pečenie a vanilkovými rožkami vložte do predhriatej rúry.
- Pečte dozlatista približne 12-15 minút.
- Ešte teplé rožteky zľahka posypte práškovým cukrom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta