Rýchly vaječný likér zo Salka
24. 9. 2025
Kondenzované mlieko má v kuchyni množstvo rozmanitých využití, jedným z nich je aj príprava domáceho vaječného likéru.
Ingrediencie:
- 5 žĺtkov
- 1 plechovka kondenzovaného mlieka Salko (cca 400 g)
- 500 ml rumu
- 5 PL cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup:
- Žĺtky s oboma druhmi cukru dôkladne vyšľahajte do peny.
- Pridajte Salko a pokračujte v šľahaní.
- Potom pomaly pridajte do hladkej zmesi rum, ktorý opäť zašľahajte.
- Vaječný likér prelejte do sklenenej fľaše a uložte do chladničky.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta