Sadlové medvedie labky s vlašskými orechmi
24. 9. 2025
Sadlo doplnené do cesta na medvedie labky dodá potrebnú vláčnosť. A po chuťovej stránke sú tiež výborné.
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- 200 g mletých vlašských orechov
- 200 g cukru múčky
- 300 g bravčového sadla
- 3 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
- cukor múčka na obalenie
Postup:
- Zo surovín vypracujeme cesto.
- Necháme ho 15 minút odpočívať v chlade.
- Potom plníme vymastené formičky.
- Pečieme pri 170 °C asi 20 minút.
- Po upečení vyklopíme a obaľujeme v múčke.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta