Sadlovky alebo jamkové koláčiky s marmeládou
24. 9. 2025
Jednoduché vianočné cukrovinky z iba niekoľkých málo ingrediencií, ktoré nikdy nesklamú. Vyskúšajte zabudnuté vianočné cukrovinky so sadlom!
Ingrediencie:
- 150 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 120 g sadla izbovej teploty
- marmeláda podľa vlastného výberu na ozdobu
Postup:
- Do misy preosejte múku a cukor.
- Premiešajte a pridajte sadlo.
- Dôkladne spracovávajte, kým sa ingrediencie nespoja do podoby hladkého cesta.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na dve hodiny odležať do chladničky.
- Následne z cesta odtrhávajte malé kúsky, z ktorých vytvarujte guľôčky.
- Guľôčky odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Na záver do každej guľôčky prstom či obráteným koncom varešky urobte jamku.
- Do jamky vložte malé množstvo marmelády
- Sadlové pečivo pečte v rúre predhriatej na 150 °C približne po dobu 15-20 minút.
Pokiaľ chcete dvojfarebný variant sadloviek, môžete cesto rozdeliť na dve polovice a do jednej pridať jednu až dve polievkové lyžice kakaa.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta