Skalický trdelník s vlašskými orechmi
24. 9. 2025
Domáca výroba trdelníka nie je zložitá. A s orechmi vôbec neznie ako zlá kombinácia, že? Ochutnajte!
INGREDIENCIE
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 2 hrnčeky hladkej múky
- ¾ hrnčeka teplého mlieka
- 5 lyžíc rozpusteného masla
- 2 vajcia
- 1 lyžička suchého droždia
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžička soli
- olej
- škorica
- cukor
- vlašské orechy
POSTUP
- Do misy si nalejeme teplé mlieko, pridáme cukor, droždie, rozmiešame a necháme 10 minút odstáť.
- Žĺtky si oddelíme od bielkov.
- Pomocou mixéra si vyšľaháme žĺtky s maslom, potom pridáme preosiatu múku a vykysnuté droždie.
- Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
- Cesto si rozdelíme na 10 častí a z každej si vyvaľkáme dlhé „hady“.
- Valček si obalíme celý do alobalu (vrátane úchytov), potrieme ho olejom a namotáme cesto.
- Medzi jednotlivými trdelníkmi necháme medzery.
- Potrieme bielkom a posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a najemno nasekanými vlašskými orechmi.
- Valček dáme do hlbšieho plechu tak, aby bol vo vzduchu.
- Dáme piecť do predhriatej rúry na 190 °C na asi 20 minút dozlatista.
- Necháme vychladnúť, potom opatrne stiahneme z valčeka.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta