Skalický trdelník s vlašskými orechmi

24. 9. 2025

Domáca výroba trdelníka nie je zložitá. A s orechmi vôbec neznie ako zlá kombinácia, že? Ochutnajte!

INGREDIENCIE

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • ¾ hrnčeka teplého mlieka
  • 5 lyžíc rozpusteného masla
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička suchého droždia
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička soli
  • olej
  • škorica
  • cukor
  • vlašské orechy

POSTUP

  • Do misy si nalejeme teplé mlieko, pridáme cukor, droždie, rozmiešame a necháme 10 minút odstáť.
  • Žĺtky si oddelíme od bielkov.
  • Pomocou mixéra si vyšľaháme žĺtky s maslom, potom pridáme preosiatu múku a vykysnuté droždie.
  • Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
  • Cesto si rozdelíme na 10 častí a z každej si vyvaľkáme dlhé „hady“.
  • Valček si obalíme celý do alobalu (vrátane úchytov), potrieme ho olejom a namotáme cesto.
  • Medzi jednotlivými trdelníkmi necháme medzery.
  • Potrieme bielkom a posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a najemno nasekanými vlašskými orechmi.
  • Valček dáme do hlbšieho plechu tak, aby bol vo vzduchu.
  • Dáme piecť do predhriatej rúry na 190 °C na asi 20 minút dozlatista.
  • Necháme vychladnúť, potom opatrne stiahneme z valčeka.
lavenderandmacarons.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.5 / 5 (36 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *