Škaredé rožky po parížsku
24. 9. 2025
Zatiaľ čo názov parížske rožky poznajú všetci, nie veľa ľudí vie, že sa im hovorí aj inak – škaredé rožky. Prečo? O tom môžeme iba špekulovať.
Ingrediencie:
Cesto
- 200 g práškového cukru
- 200 mletých vlašských orechov
- 30 g hladkej múky
- 2 vajcia
- štipka soli
Krém
- 300 g masla
- 200 g cukru krupica
- 200 g horkej čokolády
- 50 g kakaového prášku
- 1 vajce
- 3 žĺtky
- 200 g cukru krupica
Poleva
- 200 g čokolády na varenie
- 70 g kokosového oleja
Postup:
- V mise dôkladne premiešajte orechy s múkou, cukrom, soľou a vajcom.
- Vzniknutou zmesou naplňte cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie vytvorte rožky.
- Vložte do rúry predhriatej na 160 °C približne 20 minút.
- Nechajte vychladnúť a v medziobdobí si pripravte krém.
- Žĺtky a vajcia vyšľahajte v mixéri.
- V hrnci rozpustite vodu s cukrom a priveďte do varu.
- Keď zmes začne hustnúť, nalejte ju na rozšľahané vajcia a opatrne pokračujte v šľahaní.
- Vyšľahajte do podoby ľahkej peny.
- Pridajte na kúsky nakrájané maslo, rozpustenú čokoládu, nie horúcu, a kakao.
- Vymiešajte do podoby hladkého krému, ktorým naplňte cukrárske vrecko.
- Ozdobte krémom upečené základy rožkov a nechajte stuhnúť v chladničke.
- V medziobdobí rozpustite vo vodnom kúpeli čokoládu s kokosovým olejom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta