Škaredé rožky po parížsku

24. 9. 2025

Zatiaľ čo názov parížske rožky poznajú všetci, nie veľa ľudí vie, že sa im hovorí aj inak – škaredé rožky. Prečo? O tom môžeme iba špekulovať.

Ingrediencie:

Cesto

  • 200 g práškového cukru
  • 200 mletých vlašských orechov
  • 30 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • štipka soli

Krém

  • 300 g masla
  • 200 g cukru krupica
  • 200 g horkej čokolády
  • 50 g kakaového prášku
  • 1 vajce
  • 3 žĺtky
  • 200 g cukru krupica

Poleva

  • 200 g čokolády na varenie
  • 70 g kokosového oleja

Postup:

  1. V mise dôkladne premiešajte orechy s múkou, cukrom, soľou a vajcom.
  2. Vzniknutou zmesou naplňte cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie vytvorte rožky.
  3. Vložte do rúry predhriatej na 160 °C približne 20 minút.
  4. Nechajte vychladnúť a v medziobdobí si pripravte krém.
  5. Žĺtky a vajcia vyšľahajte v mixéri.
  6. V hrnci rozpustite vodu s cukrom a priveďte do varu.
  7. Keď zmes začne hustnúť, nalejte ju na rozšľahané vajcia a opatrne pokračujte v šľahaní.
  8. Vyšľahajte do podoby ľahkej peny.
  9. Pridajte na kúsky nakrájané maslo, rozpustenú čokoládu, nie horúcu, a kakao.
  10. Vymiešajte do podoby hladkého krému, ktorým naplňte cukrárske vrecko.
  11. Ozdobte krémom upečené základy rožkov a nechajte stuhnúť v chladničke.
  12. V medziobdobí rozpustite vo vodnom kúpeli čokoládu s kokosovým olejom.
zdroj: kuchynalidla.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.6 / 5 (39 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *