Škoricové kolieska
24. 9. 2025
Čo by boli Vianoce bez koliesok prevoňaných škoricou?
Vyskúšajte tento jednoduchý recept a užite si so svojou rodinou alebo priateľmi veľa zábavy pri ich zdobení!
Ingrediencie
Cesto:
- 350 g hladkej múky
- 250 g masla
- 100 g cukru múčka
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 vajce
Zdobenie:
- 1 vajce na potretie
- mleté vlašské orechy a cukor kryštál na posypanie
Postup
- Všetky ingrediencie dajte do misy a ručným šľahačom vypracujte hladkú zmes.
- Zmes preložte na dosku a rukami vypracujte hladké cesto. Hotové cesto vložte do vrecka a nechajte ho v chladničke aspoň 2 hodiny odležať.
- Pred tým, než budete chcieť s cestom ďalej pracovať, je nutné ho, aspoň pol hodiny vopred, vybrať z chladničky, aby zmäklo.
- Vyvaľkajte z cesta plát, vykrajujte kolieska a rozložte ich na plech vymastený tukom alebo vyložený papierom na pečenie.
- Potrite každé koliesko rozšľahaným vajcom a posypte ho zmesou kryštálového cukru a mletých vlašských orechov (orechy môžete tiež posekať).
- Kolieska pečte v rúre, predhriatej na 160 °C, a to zhruba 10 minút.
- Po vychladnutí môžete škoricové vianočné pečivo ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
- A máte hotovo!

Inšpiráciu pre ďalšie pečenie môžete nájsť v receptoch na zdravé pečivo zo škorice. Preskúmajte ich!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta