Škoricové pusinky bez cukru
24. 9. 2025
Aj pusinky si môžete pripraviť v nízkosacharidovom variante. Stačí namiesto cukru použiť stéviu! A razom máte pečivo, ktoré je keto, nízkokalorické, bezlepkové a ešte ku všetkému skvele chutí.
Čo budete potrebovať:
- 2 vaječné bielky
- ⅛ lyžičky vínneho kameňa
- ½ šálky stévie
- ½ lyžičky vanilky
- 1 lyžička mletej škorice
- ½ lyžičky mletého muškátového orieška
Postup:
- Predhrejte rúru na 135 stupňov Celzia a vyložte veľký plech papierom na pečenie.
- V stolnom mixéri šľahajte na strednej rýchlosti bielky s vínnym kameňom, kým zmes nezačne peniť.
- Do spenenej zmesi po jednej lyžici pridávajte stéviu a pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.
- Pridajte vanilku, škoricu a muškátový oriešok a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Preneste zmes do zdobiaceho vrecka so špičkou a na plech tvorte cca 2,5 cm pusinky vo vzdialenosti 2,5 cm od seba.
- Pusinky pečte jednu hodinu.
- Potom nechajte dvierka rúry zatvorené, vypnite rúru a nechajte pusinky stuhnúť.
- To môže trvať jednu až osem hodín v závislosti od toho, ako chrumkavé pusinky máte radi.
- Nechajte si chutiť!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta