Škoricové zlepované pečivo
24. 9. 2025
Toto pečivo je plné lásky a skvelej chuti škorice. Upečte si linecké kolieska tak trochu inak.
Ingrediencie
- 1 a ¼ šálky múky
- ½ šálky cukru
- 1 lyžička škoricového prášku
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 veľké vajce
- 3 lyžice nesoleného masla
- štipka soli
- džem na lepenie
- trochu mlieka alebo vody (pre prípad, že by ste potrebovali cesto zriediť)
Postup
- V hlbokej miske zmiešajte múku, soľ, škoricu, cukor a prášok do pečiva.
- Pridajte vajcia a rozpustené maslo.
- Pokiaľ sa cesto dostatočne nespojilo a máte pocit, že je suché, pridajte lyžičku mlieka alebo vody.
- Nechajte cesto chvíľku odležať a rozohrejte si rúru na 180 °C.
- Vezmite dva plechy a vyložte ich papierom na pečenie.
- Cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche do výšky 3–4 mm a pomyselne ho rozdeľte na dve polovice.
- Z jednej polovice vykrojte, pomocou formičky, tvary bez výrezu. Z druhej polovice vykrojte, v rovnakom počte, tvary s výrezom.
- Pečivo vložte do rúry a pečte ho asi 10–13 minút, kým nezačnú jednotlivé kúsky zlatnúť.
- Akonáhle je všetko dopečené, nechajte pečivo vychladnúť a následne, pomocou džemu alebo krému, zlepte kúsočky k sebe.
- Teraz už vám zostáva len pochutnať si na skvelom zlepovanom vianočnom pečive.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta