Škvarkové tlapky
24. 9. 2025
Chcete recept na naozaj výborné škvarkové pečivo? Tlapky sú dobrotou, ktorá by na vašom stole nemala chýbať.
Tlapky sa objavujú snáď v každej domácej kuchárke a dedia sa často po celé generácie. Pripravte si ich tiež!
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 120 g cukru krupica
- 250 g mletých škvarkov
- 2 žĺtky
- nové korenie, škorica, klinčeky (spolu 1 čajová lyžička)
- cukor na obalenie
Postup
- Múku zmiešajte s cukrom, so škvarkami a žĺtkami.
- Nové korenie, škoricu a klinčeky nameľte najemno a vsypte do cesta (vrchovatá čajová lyžička).
- Cesto prepracujte, nechajte chvíľu odležať a naplňte ním, vymastené a múkou alebo strúhankou vysypané, formičky.
- Pečte na 200 °C, a to zhruba 5-7 minút.
- Tlapky nechajte vychladnúť a až potom ich vyklopte.
- Na záver ich obaľte v cukre. Pre výraznejšiu sladkú chuť môžete použiť cukor múčku spoločne s vanilkovým cukrom.

Ak vás slaná verzia pečiva zaujala, máme pre vás ďalšie výborné recepty na slané vianočné pečivo!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta