Sladké domáce oblátky a trubičky

24. 9. 2025

Na tento recept budete ideálne potrebovať oblátkovač, vďaka ktorému si uľahčíte prácu a budete mať oblátky krásne tenké.

Čo budete potrebovať

  • 15 g rozpusteného masla
  • 1 vajce
  • 30 g kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 2 lyžice medu
  • 300 g hladkej múky
  • včelí vosk podľa potreby

Postup

  • V miske zmiešajte dohladka maslo, vajcia, kryštálový a vanilkový cukor, 450 ml vody, mlieko a med.
  • Za stáleho miešania potom postupne pridávajte múku.
  • Hotové cesto nechajte odstáť v chladničke, ideálne 24 hodín.
  • Druhý deň rozohrejte oblátkovač a potrite včelím voskom.
  • Cesto nalejte do stredu oblátkovača, zatvorte ho a pečte približne 30-35 sekúnd.
  • Upečenú oblátku vyberte na tanier a tento postup opakujte s polovicou cesta.
  • Z druhej polovice cesta budeme tvoriť trubičky.
  • Postup je rovnaký, akurát upečenú oblátku ešte teplú zrolujte do role za pomoci rukoväte varešky.
  • Tento postup opakujte, kým nespotrebujete všetko cesto.
  • Hotové oblátky a trubičky podávajte s medom a cesnakom.
Krehké oblátky a trubičky na tanieri, vedľa je vianočná výzdoba.
www.gastro-tipy.sk

Máme pre vás tiež recenziu adventných kalendárov pre deti , z ktorých ich nebudú bolieť zuby. Sú plné hračiek a skvele im tak skrátia čas čakania na Štedrý večer.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.6 / 5 (32 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *