Šľahačkové marokánky s mandľami a vlašskými orechmi

24. 9. 2025

Vďaka obsiahnutej šľahačke sú tieto florentínky nielen chutné, ale aj vláčne.

Ingrediencie:

  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 80 gramov cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 10 g hladkej múky
  • 40 g nasekaných mandlí
  • 40 g nasekaných vlašských orechov
  • 80 g kandizovanej pomarančovej kôry
  • čokoládová poleva

Postup:

  • Do hrnca si dáme smotanu, cukor, vanilkový cukor a múku.
  • Varíme za stáleho miešania, kým sa nevytvorí konzistencia pudingu.
  • Potom pridáme kandovanú kôru a orechy a ihneď odstavíme.
  • Cesto necháme vychladnúť.
  • Potom z cesta vytvarujeme menšie hrudky.
  • Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.
  • Po vychladení máčame spodnú časť florentínek v čokoláde.
Zdroj: tasteofhome.com

Radi by ste si urobili Vianoce v zdravom štýle? Pozrite sa na zdravé recepty z fíg.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.4 / 5 (29 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *