Šľahačkové pečivo z Omegy

24. 9. 2025

Omega je 100% jedlý rastlinný tuk, ktorý je vhodný na prípravu poliev, múčnikov a cesta na pečivo.

Ingrediencie

Cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 250 g Omegy
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • hladkú múku na poprášenie dosky

Zdobenie:

  • práškový a vanilkový cukor (na obalenie)

Postup

  • Nachystajte si misu, nasypte do nej polohrubú múku a nastrúhajte stužený tuk. Prilejte smotanu na šľahanie a vypracujte hladké cesto.
  • Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte 30–60 minút odležať v chladničke.
  • Cesto položte na pomúčenú dosku a rozvaľkajte ho na plát s výškou 1 cm.
  • Zvoľte formičky na vykrajovanie cukroviniek. Môžu to byť hviezdičky, stromčeky a ďalšie tvary. Pečivo rozložte na plech, vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry, predhriatej na 190 °C.
  • Pečte zhruba 10–12 minút, záleží na type rúry a hrúbke cesta. Správne upečené šľahačkové pečivo by malo mať svetlo žltú farbu.
  • Plech vyberte a ešte teplé pečivo opatrne zhrňte do misy, v ktorej je pripravená zmes vanilkového a práškového cukru. Všetky kúsky cukroviniek starostlivo obaľte.
  • Nechajte šľahačkové vianočné pečivo vychladnúť a uskladnite ho do vzduchotesnej nádoby do doby, než ho budete chcieť podávať.

Šľahačkové pečivo z tuku Omega v tvare hviezdičiek, srdiečok a vločiek na tanieri.
Zdroj: unsplash.com

Rastlinný tuk Omega môžete použiť aj v recepte na kávové vianočné pečivo v tvare hviezdičiek.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.3 / 5 (10 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *