Slané pečivo zo škvarkov
24. 9. 2025
Vianočné pečivo nemusí byť za každú cenu sladké, a preto prichádzame s nasledujúcim receptom na slanú verziu škvarkového pečiva.
Slané pečivo môže byť veľmi príjemnou zmenou v záplave toľkých sladkostí.
Recept je jednoduchý a určite ho môžete využiť aj počas roka. Slané škvarkové pečivo sa skvele hodí napríklad k pivu.
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 250 g mletých škvarkov
- ½ prášku do pečiva
- 1 žĺtok
- 30 g strúhanej nivy
- soľ
- sezamové semienka na posypanie alebo hrubozrnná soľ
Postup
- Hladkú muchu zmiešajte s práškom do pečiva a pridajte nastrúhané škvarky.
- Potom pridajte žĺtok s nivou a prisypte soľ (zhruba polovicu čajovej lyžičky).
- Vypracujte cesto a nechajte ho aspoň hodinu odpočinúť.
- Z cesta môžete vykrajovať napríklad kolieska, alebo urobiť tyčinky a posypať ich sezamovým semienkom.
- Pečivo dajte piecť do predhriatej rúry na 180–200 °C. Pečte dozlatista.

Zaujali vás recepty na pečivo zo škvarkov? Potom by vás mohli zaujímať recepty na sadlové pečivo.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta