Slávnostný kapor na modro na vianočný stôl
24. 9. 2025
Aj varený kapor môže veľmi príjemne potešiť. A to nielen, keď hľadáte diétnu verziu.
Ingrediencie:
- 4 podkovy z kapra
- 100 g petržlenu
- 200 g mrkvy
- 100 g zeleru
- 1 cibuľa
- 2 guličky nového korenia
- 2 guličky čierneho korenia
- 100 ml bieleho vína
- 60 ml jablčného octu
- šťava z 1 citróna
- soľ
Postup:
- Koreňovú zeleninu si nakrájame na rezančeky, rovnako tak aj cibuľu.
- Dáme do hrnca spolu s cca 600 ml vody, korením, soľou, vínom, octom a citrónom a dáme variť.
- Po 10 minútach varenia pridáme kaprie podkovy a varíme ďalších 15 minút.
- Kapra servírujeme spolu so zeleninou.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta