Snehové pusinky plnené škoricovou šľahačkou
24. 9. 2025
Lahodné pusinky s trstinovým cukrom plnené ľahučkým šľahačkovým krémom so škoricou a pokvapkané rozpustenou čokoládou si vás získajú hneď počas prvého ochutnania. Neveríte? Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- 2 vaječné bielky
- 65 g svetlého trstinového cukru
- 50 g práškového cukru
- 150 ml smotany na šľahanie
- ¼ lyžičky mletej škorice
- 50 g horkej čokolády, nasekané (voliteľne)
Postup
- Predhrejte rúru na 110°C.
- Veľký plech vyložte papierom na pečenie.
- Bielky šľahajte elektrickým šľahačom vo veľkej mise, kým nie sú tuhé a misu je možné otočiť dnom nahor bez toho, aby sa bielky pohli.
- V miske zmiešajte 50 g trstinového cukru s práškovým cukrom a potom postupne po lyžičkách zašľahajte do bielkov.
- Pokračujte v šľahaní ďalšie 1–2 minúty, pokiaľ nebude zmes veľmi hustá a lesklá.
- Pomocou dvoch dezertných lyžičiek naberajte pusinky do úhľadného oválu a opatrne ich prenášajte na plech.
- Pokračujte, kým nebudete mať na plechu všetky pusinky.
- Pusinky pečte 1 až 1 a ¼ hodiny, alebo pokiaľ ich nemožno ľahko zložiť z papiera na pečenie.
- Nechajte vychladnúť.
- Smotanu na šľahanie nalejte do misy, pridajte zvyšný trstinový cukor a škoricu a šľahajte, kým sa v zmesi nevytvoria jemné viery.
- Pusinky potom touto šľahačkovou zmesou zlepujte k sebe.
- Pokiaľ používate čokoládu, dajte ju do žiaruvzdornej misy nad hrniec s takmer vriacou vodou a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Pusinky pokvapkajte čokoládou a môžete maškrtiť!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta