Špaldové linecké cukrovinky
24. 9. 2025
Cukrovinky so špaldovou múkou si hneď obľúbite. Prečo? No pretože ich pripravíte rovnako ľahko, ako tie klasické!
Čo budete na linecké cukrovinky potrebovať?
- 400 g špaldovej múky
- 200 g zmäknutého masla
- 100 g trstinového cukru
- 2 žĺtky
- pol lyžičky škorice
- marmeládu na zlepenie
Ako špaldové cukrovinky pripravíte?
- Zmiešame sypké suroviny, potom dodáme zvyšok.
- Vypracujeme hladkú hmotu, ktorú potom necháme oddýchnuť – čím dlhšie, tým lepšie, napríklad aj do druhého dňa.
- Z cesta vyvaľkáme plát a vykrojíme obľúbené tvary.
- Pokladáme na papierom na pečenie vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C asi 10 minút, vyťahujeme vo chvíli, keď cukrovinky začínajú zlátnuť.
- Počkáme, až vychladnú, a potom spojíme vybranou marmeládou.

Cukrovinky z pohánkovej múky sú krásne krehké už po upečení, takže nie je potrebné nechať ich odležať.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta