Špaldové pečivo s kokosovým krémom
24. 9. 2025
Tiež každý rok hľadáte nejaké nové vianočné recepty?
Vyskúšajte netradičné linecké pečivo zo špaldovej múky, ktorého chuť podčiarkuje kokosový krém s kakaom.
Budete potrebovať:
- 300 g celozrnnej špaldovej múky
- 200 g masla
- 80 g ryžového sirupu
- 20 g kakaa
- citrónovú kôru
Krém:
- 200 ml kokosového krému
- 30 g mandľovej múčky
- 15 g kakaa
- 2 lyžice javorového sirupu
Postup prípravy:
- Najskôr preosejte špaldovú múku spolu s kakaom.
- Potom pridajte ryžový sirup, lyžičku citrónovej kôry a zmäknuté maslo – najlepšie pri izbovej teplote.
- Vytvorte tuhšie cesto – nehnetajte cesto veľmi dlho.
- Hotové cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte aspoň 3 hodiny odpočinúť v chladničke.
- Medzitým si pripravte krém.
- Kokosový krém otvorte a vyberte tuhú časť.
- Pridajte kakao, sirup a utrite.
- Neskôr vmiešajte mandľovú múčku – na jemno pomleté mandle.
- Hotový krém vložte do chladničky.
- Cesto rozdeľte na niekoľko častí a z každej časti vyvaľkajte plát hrubý asi 3 milimetre.
- Vykrajujte tvary, ktoré pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Nezabúdajte na horný diel cukroviniek – vykrojte koliesko, aby vynikol krém (rovnako ako u klasických lineckých cukroviniek s džemom).
- Plech vložte do vopred vyhriatej rúry a pečte pri teplote 160 stupňov asi 10 – 15 minút.
- Upečené linecké pečivo nechajte vychladnúť a kúsky k sebe zlepte krémom.
- Hotové pečivo skladujte v chladničke.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta