Štafetkové rezy
24. 9. 2025
Štafetky nemusíte pripraviť iba formou rolády, rezy sú ďalším obľúbeným variantom, ktorý vám málinko uľahčí prácu, pritom sa dočkáte vytúženého výsledku. Stále si užijete chuť štafetiek s kávovým krémom, navyše sa naučíte zákusok, ktorý by ste radi pripravili na silvestrovskú párty.
Ingrediencie:
- 4 bielky
- 100 g cukru krupica
- 50 g hladkej múky + 3 lyžice do náplne
- 50 g mletých vlašských orechov
- 80 g masla
- 3 lyžice cukru múčka
- 80 ml silnej čiernej kávy
- čokoládová poleva
Postup práce:
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Plech si vyložte papierom na pečenie.
- Vyšľahajte bielky do snehu, postupne pridávajte práškový cukor.
- Orechy premiešané s múkou, prisypte do snehu a veľmi zľahka premiešajte vareškou.
- Cesto rovnomerne rozotrite na papier na pečenie.
- Vložte do rúry a ihneď znížte teplotu na 170 °C.
- Pečte zhruba 15 minút, cesto nesmie príliš stmavnúť.
- Ihneď po upečení korpus preklopte do iného plechu alebo na papier na pečenie, nechajte vychladnúť.
- Vychladený plát rozdeľte na tri rovnomerné kúsky.
- Krémom ich spojte a navrstvite na seba.
- Nakrájajte na rovnomerné obdĺžniky a namáčajte jeden alebo oba kraje do čokolády.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta