Striekané parížske rožky
24. 9. 2025
Na prípravu tejto lahôdky je potrebné cukrárske vrecko alebo zdobítko. Pri práci s cestom aj krémom musíte pracovať rýchlo.
Ingrediencie:
Cesto
- 300 g práškového cukru
- 200 g mletých vlašských orechov
- 50 g hladkej múky
- 4 bielky
Krém
- 200 g cukru krupica
- 250 g masla
- 50 g čokolády na varenie
- 4 žĺtky
- 2 vajcia
- 2 PL kakaového prášku
Poleva
- 300 g čokolády na varenie
- 70 g masla
Postup:
- Najprv v hrnci s pomocou metličky zľahka vyšľahajte bielky s cukrom.
- Následne pokračujte v šľahaní za pomoci ručného šľahača nad parou.
- Keď vytvoríte tuhý sneh, zmes odstavte a vmiešajte mleté orechy.
- Cestom na parížske rožky následne naplňte cukrárske vrecko a na plech s papierom na pečenie vytvorte rohlíčky.
- Vložte do rúry predhriatej na 140 °C a sušte približne 25 minút dozlatista.
- Po upečení nechajte rožky úplne vychladnúť, v medziobdobí si pripravte náplň.
- Na miernom ohni spoločne vyšľahajte žĺtky, vajcia, cukor a kakao.
- Do zmesi následne pridajte rozpustenú čokoládu na varenie a zľahka vyšľahajte.
- Zmes nechajte vychladnúť a potom do nej pridajte maslo vyšľahané do krémovej podoby.
- S pomocou cukrárskeho vrecka nastriekajte krém na rožky a dajte stuhnúť do chladničky.
- Následne parížske rožky namočte v čokoláde rozpustenej s maslom a opäť nechajte stuhnúť.

Ak vám chutia parížske rožky, určite si zamilujte aj išelské tortičky. Vyskúšajte ich s pomocou našich receptov na išelské vianočné cukrovinky.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta