Striekané parížske rožky

24. 9. 2025

Na prípravu tejto lahôdky je potrebné cukrárske vrecko alebo zdobítko. Pri práci s cestom aj krémom musíte pracovať rýchlo.

Ingrediencie:

Cesto

  • 300 g práškového cukru
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 50 g hladkej múky
  • 4 bielky

Krém

  • 200 g cukru krupica
  • 250 g masla
  • 50 g čokolády na varenie
  • 4 žĺtky
  • 2 vajcia
  • 2 PL kakaového prášku

Poleva

  • 300 g čokolády na varenie
  • 70 g masla

Postup:

  1. Najprv v hrnci s pomocou metličky zľahka vyšľahajte bielky s cukrom.
  2. Následne pokračujte v šľahaní za pomoci ručného šľahača nad parou.
  3. Keď vytvoríte tuhý sneh, zmes odstavte a vmiešajte mleté orechy.
  4. Cestom na parížske rožky následne naplňte cukrárske vrecko a na plech s papierom na pečenie vytvorte rohlíčky.
  5. Vložte do rúry predhriatej na 140 °C a sušte približne 25 minút dozlatista.
  6. Po upečení nechajte rožky úplne vychladnúť, v medziobdobí si pripravte náplň.
  7. Na miernom ohni spoločne vyšľahajte žĺtky, vajcia, cukor a kakao.
  8. Do zmesi následne pridajte rozpustenú čokoládu na varenie a zľahka vyšľahajte.
  9. Zmes nechajte vychladnúť a potom do nej pridajte maslo vyšľahané do krémovej podoby.
  10. S pomocou cukrárskeho vrecka nastriekajte krém na rožky a dajte stuhnúť do chladničky.
  11. Následne parížske rožky namočte v čokoláde rozpustenej s maslom a opäť nechajte stuhnúť.
Striekané rožky z orechov s čokoládou a krémom.
zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Ak vám chutia parížske rožky, určite si zamilujte aj išelské tortičky. Vyskúšajte ich s pomocou našich receptov na išelské vianočné cukrovinky.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.4 / 5 (37 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *