Surové kakaové cupcakes s morskou soľou
24. 9. 2025
Toto nepečené vegan pečivo je originálne v tom, že obsahuje domáci karamel, o ktorom viete, z čoho je pripravený. Kupované karamelky často obsahujú najrôznejšie farbivá a množstvo cukru.
Ingrediencie
Na výrobu domáceho karamelu s morskou soľou:
- 2 šálky zmäknutých datlí (ak je to potrebné, naložte ich na pár hodín do vody)
- ¼ šálky šťavy z datlí
- ⅕ lyžičky vanilkového extraktu
- ½ morskej soli
Na výrobu domácej čokolády:
- ¼ šálky nerafinovaného panenského kokosového oleja
- 1/ šálky surového kakaového prášku (môžete tiež zameniť za nesladené kakao)
- 2 lyžice kokosového palmového cukru (môžete použiť iné sladidlo, ako je napríklad stévia)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Všetky ingrediencie vložte do misy a dôkladne premiešajte.
- Ak potrebujete kokosový olej viac rozpustiť, umiestnite ho nad misku s horúcou vodou. To kokosový olej rozpustí bez toho, aby došlo k zničeniu živín.
- Pripravené papierové košíčky naplňte touto zmesou a vložte do chladničky, aby zmes stuhla.
- Zatiaľ čo zmes tuhne, pripravte si karamel.
- Sceďte vodu z datlí, ale nevylievajte ju. Ak to bude potrebné, môžete ju použiť na riedenie karamelu.
- Všetky potrebné ingrediencie zmiešajte v kuchynskom robote alebo mixéri a vytvorte hladkú, hutnú a krémovú hmotu.
- Karamel naneste na zmes, ktorá sa chladí v chladničke a opäť nechajte vychladiť.
- Pripravte si čokoládu.
- Zmiešajte všetky ingrediencie s kokosovým olejom a vzniknutú zmes naneste na vrch košíčkov. Nechajte vychladnúť a podávajte.
- Dozdobiť môžete nasekanou alebo nastrúhanou vegánskou čokoládou.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta