Švédske ražné pečivo
24. 9. 2025
Tieto jednoduché sušienky z ražnej múky a syra Philadelphia nie sú presladené, takže potešia aj tých, ktorí dvakrát neholdujú presladeným cukrovinkám. Navyše na ne nepotrebujete veľa ingrediencií.
Čo budete potrebovať
- 1 šálka ražnej múky
- 1 šálka pšeničnej celozrnnej múky
- 1/2 lyžičky jemnej morskej soli
- 1/2 šálky syra Philadelphia izbovej teploty
- 1/2 šálky masla izbovej teploty
- 1/2 šálky jemného trstinového cukru, preosiateho
- perlový cukor na posypanie
- práškový cukor na posypanie
Postup
- Vyložte pár plechov papierom na pečenie.
- V stredne veľkej mise zmiešajte obe múky a soľ.
- Dajte bokom.
- V elektrickom mixéri (alebo ručne) šľahajte syr Philadelphia, kým nebude svetlý a nadýchaný.
- Pridajte maslo a šľahajte, kým sa oboje dobre nespoja.
- Vmiešajte trstinový cukor a šľahajte, kým sa dobre nezapracuje.
- Pridajte múčnu zmes do maslovej zmesi a šľahajte len tak dlho, aby všetko spojilo.
- Cesto vyklopte na pult a raz alebo dvakrát prehneďte.
- Vytvarujte guľu, sploštite, zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky vychladiť.
- Zahrejte rúru na 175 ° C a umiestnite rošty do hornej a spodnej tretiny.
- Cesto rozvaľkajte na ľahko pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku 0,5 cm a vykrajujte tvary pomocou vykrajovača na pečivo podľa vášho výberu.
- Tvary pokladajte na pripravené plechy a každý tvar posypte trochou perlového cukru.
- Pečte šesť alebo sedem minút, kým nebudú sušienky voňavé a na okrajoch trochu zlatisté.
- Nechajte vychladnúť a poprášte trochou práškového cukru.
- Dobrú chuť!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta