Sviatočné rožteky s kokosom a cukrovou polevou
24. 9. 2025
Netradičný variant obľúbených vianočných cukroviniek zdobený nie čokoládou, ale cukrovou polevou. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutia!
Ingrediencie:
- 3 šálky hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky jemne strúhaného kokosu
- 1/2 šálky zmäknutého masla
- 3/4 šálky cukru
- 3 vajcia
- 1/2 šálky pomarančovej šťavy
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
Poleva
- 2 šálky práškového cukru
- 1/4 šálky mlieka
- kokosové lupienky alebo posypky podľa vlastného výberu
Postup:
- Predhrejte rúru na 160 °C a vyložte dva plechy papierom.
- V mise vymiešajte maslo s cukrom do nadýchanej peny.
- Vmiešajte vajcia, pomarančovú šťavu a vanilku.
- V inej mise zmiešajte múku a prášok do pečiva a postupne ich pridávajte do krémovej zmesi a dobre premiešajte.
- Na záver pridajte kokos.
- Vypracujte v cesto, z ktorého následne vytvarujte rožky.
- Cukrovinky odkladajte na plechy a potom pečte 8-10 minút alebo kým okraje ľahko nezhnednú.
- Nechajte vychladnúť.
- V medziobdobí v malej miske zmiešajte práškový cukor a mlieko.
- Kokosové rožky potrite polevou a ozdobte lupienkami kokosu alebo vianočnými posypkami.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta