Talianske anízové cukrovinky

24. 9. 2025

Priniesť do slovenských Vianoc trochu Talianska? Prečo nie. Rozhodne tým nemyslíme žiadne rodinné hádky, ale lahodné anízové cukrovinky s citrónovou polevou. Tieto malé bochníčky sú jednoduché na prípravu a v pokoji ich môžete upiecť aj dva týždne pred Vianocami.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 60 g masla
  • 60 g cukru krupica
  • 3 vajcia
  • 60 ml mlieka
  • 1 lyžička drveného anízu
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva

Na polevu:

  • 100 g cukru múčka
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica horúcej vody
  • Farebné sypanie

Postup:

  • Zmiešajte všetky suché ingrediencie dohromady, potom postupne vmiešajte mlieko, maslo a vajcia. Nakoniec do cesta prilejte vanilkový extrakt.
  • Vytvorte cesto a tvorte z neho v dlaniach guľôčky (zhruba o niečo menšie ako golfová loptička).
  • Guľôčky vložte na vymastený a vysypaný plech (alebo vyložený papierom na pečenie) a pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 10-12 minút.
  • Z cukru múčka, vody a citrónovej šťavy medzitým vytvorte polevu.
  • Akonáhle upečené cukrovinky vychladnú, potrite ich polevou a posypte farebným sypaním (alebo inou ozdobou na cukrovinky) a dajte na chladné miesto.
Talianske anízové pečivo s citrónovou polevou
Zdroj: mysequinedlife.com

Na anízové perníčky môžete použiť aj klasickú bielkovú polevu.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.5 / 5 (25 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *