Talianske vínne cukroví
24. 9. 2025
Ľahké, chrumkavé a rýchle a ľahké na prípravu. Presne také je toto vianočné pečivo, ktoré sa okrem iného pripravuje aj z bieleho suchého vína. Budete prekvapení, aké lahodné je!
Čo budete potrebovať
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 1/2 šálky cukru
- 1/3 šálky oleja
- 1/4 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 2 a 1/4 šálky hladkej múky
- cukor na obaľovanie
- 1/2 – 1 lyžička anízových semienok (voliteľne)
Postup
- Predhrejte rúru na 180 ° Celzia.
- Do stredne veľkej misy pridajte víno, olej, cukor, soľ, prášok do pečiva a voliteľne aníz.
- Dobre premiešajte.
- Postupne po troškách pridávajte múku a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Preložte na ľahko pomúčenú rovnú pracovnú plochu a asi 10x ľahko prehneťte.
- Cesto bude mäkké, tak ho neprepracujte.
- Odrežte trochu cesta, zrolujte ho do malého bacuľatého povrázku (asi 13 centimetrov dlhého) a spojte konce, aby ste vytvorili kruh.
- Obaľte v cukre a pokladajte na plechy vyložené papierom na pečenie.
- Pečte cca 25-30 minút alebo dozlatista.
- Užite si to!

A čo aj naši ďalšie lahodné recepty na vianočné vínne cukroví ? Vyskúšajte ich všetky!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta