Tatrankové valčeky
24. 9. 2025
Budete potrebovať:
- 100 g strúhaného kokosu
- 150 g práškového cukru
- 150 g masla
- 4 kusy tatraniek
- 2 balenia Miňoniek
- 1 žĺtok
- 2 lyžice 100 percentného rastlinného stuženého tuku
- 200 g čokolády na varenie
- 4 lyžice rumu
Postup prípravy:
- Najskôr si nachystajte tatranky, ktoré spolu s miňonkami nakrájajte na malé kúsky.
- Zmäknuté maslo zmiešajte s práškovým cukrom.
- Potom pridajte žĺtok a rum a zo zmesi vytvorte hladkú hmotu.
- Pripravené cesto vložte aspoň na jednu hodinu do chladničky.
- Medzitým si nachystajte vodný kúpeľ, v ktorom nechajte rozpustiť tuk a čokoládu.
- Z cesta tvarujte malé valčeky, ktoré obaľujte ihneď v kokose – namiesto kokosu môžete použiť nasekané arašidy.
- Skladujte v chladničke.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta