Tatrankové valčeky

24. 9. 2025

Budete potrebovať:

  • 100 g strúhaného kokosu
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 4 kusy tatraniek
  • 2 balenia Miňoniek
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice 100 percentného rastlinného stuženého tuku
  • 200 g čokolády na varenie
  • 4 lyžice rumu

Postup prípravy:

  • Najskôr si nachystajte tatranky, ktoré spolu s miňonkami nakrájajte na malé kúsky.
  • Zmäknuté maslo zmiešajte s práškovým cukrom.
  • Potom pridajte žĺtok a rum a zo zmesi vytvorte hladkú hmotu.
  • Pripravené cesto vložte aspoň na jednu hodinu do chladničky.
  • Medzitým si nachystajte vodný kúpeľ, v ktorom nechajte rozpustiť tuk a čokoládu.
  • Z cesta tvarujte malé valčeky, ktoré obaľujte ihneď v kokose – namiesto kokosu môžete použiť nasekané arašidy.
  • Skladujte v chladničke.
Zdroj foto: pinterest.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (26 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *