Trdelník podľa Láďu Hrušky
24. 9. 2025
Jeho vychytávky stoja za to. Sú jednoduché a zvládne ich každý. Opäť si vystačíme s klasickými zaváracími pohármi.
INGREDIENCIE
- 3 vajcia
- 1 hrnček hladkej múky
- 2 a ¾ hrnčeka polohrubej múky
- 4 lyžice cukru múčky
- ¾ Hery alebo masla
- 1 a ½ čerstvého droždia
- 1 a ½ hrnčeka teplého mlieka
- škorica
- cukor
POSTUP
- Do mlieka si rozdrobíme kvások, pridáme lyžičku cukru a necháme ho vzísť.
- Múky zmiešame s maslom, žĺtkami, zvyškom cukru a pridáme mlieko s kváskom.
- Dôkladne vypracujeme cesto a necháme kysnúť aspoň pol hodiny.
- Hotové cesto vyvaľkáme do tenka, nakrájame na tenké pláty.
- Jednotlivé pláty motáme na tukom natreté poháre.
- Potrieme bielkom a obalíme v cukre zmiešanom so škoricou.
- Pečieme pri 180 °C asi 10 minút.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta