Trubičky z lístkového cesta a čoko-vanilkovou náplňou
24. 9. 2025
Krehké, zlatohnedé lístkové cesto plnené sladkou náplňou, tieto rožky sú rýchlym a lahodným vianočným cukrovinkám. Vyberte si medzi variantmi vanilkovej a čokoládovej náplne alebo si pripravte oboje!
Čo budeme potrebovať
- 1 veľké vajce
- trochu vody
- 2 pláty lístkového cesta
- 250 g mascarpone
- 90 g práškového cukru
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 480 ml hustej smotany
- 1 a 1/2 lyžice kakaového prášku
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C. Plechy vyložte papierom na pečenie, dajte bokom.
- Formičky na rolky zľahka postriekajte sprejom alebo ich pomažte maslom.
- V malej miske rozšľahajte vajcia a vodu, dajte bokom.
- Vyvaľkajte lístkové cesto a nakrájajte ho na 3 cm prúžky.
- Začnite na špičke jednej z formičiek a omotávajte okolo nej prúžok pečiva a ľahko prekrytia k sebe pritláčajte.
- Potrite vajíčkom.
- Pečte 14-16 minút do zlato hnedej.
- Zatiaľ čo čakáte, kým trubičky z lístkového cesta chladnú, pripravte náplň.
- Mascarpone vyšľahajte do hladka.
- Po troškách pridávajte práškový cukor a vmiešajte vanilku.
- Pomaly prilievajte smotanu a šľahajte, kým sa nevytvoria tuhé špičky, asi 1 minútu.
- Náplň rozdeľte na polovicu a pridajte kakaový prášok a zamiešajte.
- Trubičky zľahka poprášte práškovým cukrom.
- Na plnenie trubičiek použite cukrárske vrecko s otvorenou hviezdicovou špičkou.
- Polovicu trubičiek z lístkového cesta naplňte vanilkovým krémom a druhú polovicu čokoládovým krémom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta