Tvarohové rožky s lekvárom

24. 9. 2025

Jemné sladké pečivo, ktoré sa skvele hodí na raňajky aj desiatu. Okrem lekvárov ich môžete ľahko naplniť makom, jablkami či orechmi.

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g polohrubej múky
  • 125 g tvarohu
  • 100 g masla
  • 100 g slivkového lekváru
  • 75 cukru
  • 50 ml vlažného mlieka
  • 2 vajcia + 1 žĺtok
  • 25 g čerstvého droždia
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli
  • perlový cukor na ozdobu

Postup:

  1. Do misy nasypte múku a vanilkový cukor.
  2. Pridajte nakrájané a zmäknuté maslo, jedno vajce a žĺtok navyše, cukor a štipku soli.
  3. Začnite hniesť a postupne pridávajte droždie rozpustené vo vlažnom mlieku a tvaroh.
  4. Cesto dôkladne premiešajte a prepracujte.
  5. Následne nechajte cesto kysnúť v zakrytej mise, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  6. Po vykysnutí cesto rozdeľte na dve rovnaké časti.
  7. Každú časť rozvaľkajte tak, aby ste vytvorili kruh s priemerom asi 40 cm.
  8. Kruh rozdeľte na 12 rovnakých trojuholníkov a potrite ich slivkovým lekvárom.
  9. Trojuholníky zrolujte.
  10. Rožky položte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite vajcom a posypte perlovým cukrom.
  11. Nechajte tvarohové rožky ešte 45 minút kysnúť.
  12. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 10 minút.
zdroj: myitalian.recipe

Tvaroh môžete použiť ako ingredienciu nielen do rožkov, ale aj rozmanitých druhov tvarohových cukroviniek.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (39 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *