Tvarohový krém zo salka
24. 9. 2025
Tento recept je nielen obľúbeným u tvorcov tort, ale aj u všetkých, ktorí milujú tvaroh a len tak si občas radi pochutnajú na sladkej dobrote.
Postupujte podľa jednoduchého návodu a ohromte svojich hostí niečím jedinečným!
Ingrediencie
- 300 g tvarohu
- 150 g kondenzovaného mlieka
- 200 ml 33% smotany
Postup
- Potrebné množstvo tvarohu vložte do hlbokej nádoby a ponorným mixérom a rozmixujte do hladkej konzistencie.
- Otvorte plechovku kondenzovaného mlieka. A postupne, doslova po lyžiciach, pridávajte do tvarohu a naďalej šľahajte ponorným mixérom do hladka.
- V samostatnej hlbokej nádobe vyšľahajte, pomocou mixéra, potrebné množstvo smotany do nadýchanej hustoty a potom ju postupne pridávajte k skôr získanej zmesi.
- Dôkladne premiešajte lyžicou alebo silikónovou stierkou.
- Potom, pomocou mixéra, vyšľahajte do hladka.
- Nádobu s hotovým krémom z tvarohu, smotany a kondenzovaného mlieka zakryte potravinovou fóliou, dajte do chladničky, aby sa úplne schladil a stabilizoval, asi na hodinu a pol. Môžete použiť podľa ľubovôle.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta