Vaječný likér

24. 9. 2025

Vaječný koňak síce nie je pečivo, ale iste nám dáte za pravdu, že je to skvelá varianta, ako využiť žĺtky!

Ingrediencie:

  • 500 ml klasického hnedého rumu
  • 5 žĺtkov
  • vanilkový cukor
  • kondenzované mlieko (salko)

Postup:

  1. Žĺtky s cukrom šľaháme tak dlho, kým sa nám nevytvorí jemná pena.
  2. Postupne primiešavame salko a rum.
  3. Likér zlejeme do sklenených, vopred vymytých fliaš (koňaku bude približne jeden liter).
  4. Uchovávame v chlade.
  5. Pokiaľ je koňak po vychladení veľmi hustý, môžeme primiešať trochu mlieka.

Chcete si vyskúšať aj variant so smotanou? Môžete sa inšpirovať receptom vo videu:

Domácí vaječný koňak/likér | ❄ Vánoční edice ❄ | CZ/SK HD recipe

Pokiaľ nemáte po ruke rum, ale máte doma pálenku, môžete si recept trochu upraviť. Alkoholu však použite menej a vopred sa pripravte na ostrejšiu chuť. Vaječný koňak potom nebude taký aromatický.

Vaječný likér zo žĺtkov
Zdroj: cdn.pixabay.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (32 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *