Vanilkový marcipán
24. 9. 2025
Tento recept na marcipán oceníte predovšetkým ako poťahovaciu hmotu na torty alebo iné múčniky.
INGREDIENCIE
- 175 g cukru krupica
- 280 g cukru múčka
- 450 g mletých mandlí
- 1 ks vanilkového struku
- 2 vajcia
- ½ lyžičky pomarančovej alebo citrónovej šťavy
POSTUP
- V mise si zmiešame všetky suché ingrediencie a pridáme ingrediencie tekuté.
- Cesto dôkladne vyhnetieme a dáme schladiť do chladničky.
- Môžeme ho vyvaľkať a potiahnuť ním tortu alebo iné múčniky.
- Stačí potrieť marhuľovým džemom a marcipán sa krásne prichytí.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta