Vanilkový marcipán

24. 9. 2025

Tento recept na marcipán oceníte predovšetkým ako poťahovaciu hmotu na torty alebo iné múčniky.

INGREDIENCIE

  • 175 g cukru krupica
  • 280 g cukru múčka
  • 450 g mletých mandlí
  • 1 ks vanilkového struku
  • 2 vajcia
  • ½ lyžičky pomarančovej alebo citrónovej šťavy

POSTUP

  • V mise si zmiešame všetky suché ingrediencie a pridáme ingrediencie tekuté.
  • Cesto dôkladne vyhnetieme a dáme schladiť do chladničky.
  • Môžeme ho vyvaľkať a potiahnuť ním tortu alebo iné múčniky.
  • Stačí potrieť marhuľovým džemom a marcipán sa krásne prichytí.
realfood.tesco.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (11 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *