Vianočná piškótová roláda s jahodami

24. 9. 2025

Či už ako špeciálny dezert, narodeninovú tortu alebo ako súčasť pohostenia na Štedrý deň, táto krásna sladká čokoládová roláda z piškót na vašich hostí určite urobí dojem. Nebudete veriť, aké ľahké je ju upiecť.

Čo budeme potrebovať

  • 5 bielkov
  • 140 g práškového cukru
  • 2 lyžičky kukuričnej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 600 ml hustej smotany
  • 1 vanilkový struk
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 250 g jahôd

Postup

  • Rúru predhrejte na 150 °C.
  • Do veľkého plechu na pečenie položte list papiera na pečenie.
  • Vyšľahajte bielky, kým sa nevytvoria mäkké špičky.
  • Postupne prisypávajte práškový cukor.
  • Kukuričnú múku a kakao preosejte a opatrne vmiešajte do bielkov.
  • Zmes vyklopte na pripravený pekáč a pomocou stierky ju rovnomerne rozprestrite.
  • Pečte 1 hodinu.
  • Vyberte a nechajte vychladnúť.
  • Smotanu ušľahajte s vanilkou a práškovým cukrom.
  • Trochu šľahačky si dajte bokom na neskoršie zdobenie.
  • Jahody nakrájajte na štvrtiny, hrsť dajte bokom.
  • Premiešajte so šľahačkou.
  • Upečené cesto na roládu otočte tak, aby strana, ktorá bola v rúre hore bola naspodku.
  • Opatrne zlúpnite z papiera.
  • Na cesto rozotrite smotanovú náplň s jahodami.
  • Roládu opatrne zrolujte.
  • Potrite zvyšnou šľahačkou, ozdobte jahodami a posypte práškovým cukrom.
Zdroj: issuu.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.5 / 5 (12 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *