Vianočné arašidy v cukre
24. 9. 2025
Veľmi originálnymi cukrovinkami môžu byť búrske oriešky obalené v kombinácii vanilky a škorice.
Ingrediencie:
- 2 šálky čerstvo vylúpaných arašidov
- 1 šálka cukru kryštál
- 1/2 šálky vody
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lyžička mletej škorice
Postup:
- Predhrejte rúru na 150 °C a plechy pokryte papierom na pečenie.
- Do hrnca pridajte cukor a vodu a na miernom ohni zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí.
- Pridajte arašidy, vanilku a škoricu.
- Za stáleho miešania pokračujte vo varení, kým sa arašidy úplne neobalia zmesou cukru a korenia a na dne hrnca nezostane žiadna tekutina.
- Odstavte z ohňa a zmes preložte na pripravený plech.
- Arašidy rozložte do čo najrovnomernejšej vrstvy.
- Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 30 minút.
- Počas pečenia aspoň raz premiešajte.
Po upečení nechajte arašidové cukrovinky úplne vychladnúť a následne ich uložte do vzduchotesnej nádoby.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta