Vianočné arašidy v cukre

24. 9. 2025

Veľmi originálnymi cukrovinkami môžu byť búrske oriešky obalené v kombinácii vanilky a škorice.

Ingrediencie:

  • 2 šálky čerstvo vylúpaných arašidov
  • 1 šálka cukru kryštál
  • 1/2 šálky vody
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička mletej škorice

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 150 °C a plechy pokryte papierom na pečenie.
  2. Do hrnca pridajte cukor a vodu a na miernom ohni zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí.
  3. Pridajte arašidy, vanilku a škoricu.
  4. Za stáleho miešania pokračujte vo varení, kým sa arašidy úplne neobalia zmesou cukru a korenia a na dne hrnca nezostane žiadna tekutina.
  5. Odstavte z ohňa a zmes preložte na pripravený plech.
  6. Arašidy rozložte do čo najrovnomernejšej vrstvy.
  7. Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 30 minút.
  8. Počas pečenia aspoň raz premiešajte.

Po upečení nechajte arašidové cukrovinky úplne vychladnúť a následne ich uložte do vzduchotesnej nádoby.

zdroj: food52.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (15 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *