Vianočné bezlepkové hviezdičky z mandľovej múky
24. 9. 2025
Ingrediencie:
1 šálka = 120 g
- 1/2 šálky zmäknutého masla
- 1/4 šálky kokosového oleja (ak nemáte, môžete ho nahradiť maslom)
- 3/4 šálky cukru
- 2 vajcia
- 2 lyžičky vanilky
- 1/4 lyžičky mandľového extraktu
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1/2 lyžičky soli
- 2 +1/4 šálky mandľovej múky
- 1/2 šálky kokosovej múky
Postup:
- Vyšľahajte maslo, kokosový olej a cukor do hladkej peny.
- Pridajte vajcia, vanilku, mandľový extrakt a dôkladne premiešajte.
- V ďalšej miske zmiešajte jedlú sódu, soľ, mandľovú a kokosovú múku a pridajte zmes múky do tej maslovej.
- Vypracujte cesto a nechajte ho v igelitovom sáčku odpočinúť do druhého dňa v chladničke.
- Stuhnuté cesto vyvaľkajte na pracovnej doske poprášenej kokosovou múkou na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujte z neho hviezdičky.
- Pracujte rýchlo, aby cesto zostalo studené. Pokiaľ vám príliš zmäkne, dajte ho na 10 minút schladiť do mrazničky.
- Predhrejte rúru na 170 °C.
- Pečte 13-15 minút, kým nebudú mať cukrovinky ľahko zlatú farbu.
- Na záver môžete potrieť vašou obľúbenou polevou.
Tieto sušienky sú úplne výnimočné. Na povrchu chrumkavé, vďaka kokosovej múke chutia po masle. Vnútri zase, vďaka mandľovej múke, nečakane mäkké. Mandľové cukrovinky sú navyše bezlepkové, čo privítajú všetci, ktorí sa chcú lepku vyhnúť.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta