Vianočné čokoládové rožteky s cukrovou polevou
24. 9. 2025
Vyskúšajte tento rok tieto maslové čokoládové rožteky s jednoduchou cukrovou polevou. Sú jednoduché na prípravu, krásne vyzerajú a chutia fantasticky!
Čo budete potrebovať
- 240 g masla izbovej teploty
- 200 g kokosového cukru
- 8 žĺtkov
- 240 g horkej čokolády, nastrúhanej alebo rozpustenej
- 8 bielkov + štipka soli
- 240 g hladkej špaldovej múky
Na polevu:
- 200 g práškového cukru
- 5 lyžíc citrónovej šťavy
Postup
- Predhrejte rúru na 170 stupňov Celzia.
- Veľký plech vyložte papierom na pečenie.
- Šľahajte bielky so štipkou soli, kým sa nevytvoria pevné špičky.
- Dajte bokom.
- V inej mise šľahajte zmäknuté maslo, cukor a žĺtky, kým nezískate hladkú krémovú zmes.
- Do žĺtkovej zmesi vmiešajte nastrúhanú alebo rozpustenú čokoládu a vareškou premiešajte.
- Striedavo pridávajte ušľahaný sneh z bielkov a múku a dobre miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
- Nalejte a rozotrite zmes na pripravený plech.
- Pečte 25 – 30 min.
- Zatiaľ čo sa cesto pečie, pripravte si cukrovú polevu.
- Miešajte práškový cukor spolu s citrónovou šťavou asi 10 minút, kým nebude zmes hladká a lesklá.
- Cesto vyberte z rúry a hneď ho polejte cukrovou polevou.
- Vezmite pohár a zatlačte ho do rohu cesta, aby vznikol kruh a preneste ho na veľký tanier.
- Zatlačte pohár na vytlačený kruh tak, aby ste vytvorili tvar polmesiaca.
- Týmto spôsobom spotrebujte všetko cesto.
- Nechajte vychladnúť a uložte do kovovej krabice na sušienky alebo vzduchotesné nádoby.
- Dobrú chuť!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta