Vianočné guličky 4x inak
24. 9. 2025
Tak tento recept je úplná bomba! Jedno základné cesto a 4 luxusné príchute. Príprava vianočných cukroviniek už nemôže byť jednoduchšia. Navyše je zdravé, dodá energiu a nádherne vyzerá.
Čo budete potrebovať
Na guličky:
- 250 g kešu orechov (namočených na niekoľko hodín vo vode)
- 250 g datlí Medjool
- 50 g ovsených vločiek
- 1 lyžica kokosového oleja
- 1 lyžica raw medu
- štipka himalájskej ružovej soli
Na dochutenie:
- 15 g sušených brusníc, nasekaných
- kôra z ½ bio pomaranča, jemne nastrúhaná
- 3 lyžičky brusnicového prášku
- štipka strúhaného muškátového orieška
- štipka mletého klinčeka
- ⅛ lyžičky mletej škorice
- 10 g pistáciových orieškov, hrubo namletých
- 15 g strúhaného kokosu + 2 lyžičky navyše
- 2 lyžičky kakaa
- ½ lyžičky maca prášku
- štipka himalájskej ružovej soli
- 20 g kvalitnej čokolády s príchuťou slaného karamelu
Postup
- Orechy umyte a sceďte.
- Vložte ich spolu s ostatnými ingredienciami na guličky do mixéra alebo kuchynského robota a mixujte, kým nebudete mať hladkú pastu.
- Zmes rozdeľte do 4 misiek.
- Do jednej misky pridajte nasekané sušené brusnice a pomarančovú kôru.
- Vyvaľkajte zmes do guličiek, ktoré potom obaľte v brusnicovom prášku.
- Do zmesi v druhej miske vmiešajte korenie.
- Opäť vyvaľkajte do guličiek, ktoré tentoraz obaľte mletými pistáciami.
- Do tretej misy vmiešajte sušený kokos.
- Vyvaľkajte guličky, ktoré obaľte ďalším kokosom.
- Do poslednej misky pridajte kakao a maca prášok.
- Vytvarujte guličky a obaľte nastrúhanou čokoládou.
- Uchovávajte na chladnom mieste a spotrebujte do týždňa.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta