Vianočné kešu rožky

24. 9. 2025

Rýchle, ľahké a chutné. Presne také sú tieto vanilkové rožky s praženými kešu orieškami ozdobené čokoládou. Skúste zase niečo nové!

Čo budete potrebovať

  • 1 šálka masla
  • 1/3 šálky kryštálového cukru
  • 2 lyžice nesladeného kešu mlieka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 a 3/4 šálky hladkej múky
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 hrnčeka pražených (nesolených) kešu orieškov, jemne nasekaných
  • 1/2 semienok z vanilkového struku
  • 1/4 šálky kryštálového cukru
  • 170 g rozpustenej 50% čokolády

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov Celzia.
  • Plech vyložte papierom na pečenie.
  • V mise šľahajte maslo a cukor, kým nebudete mať svetlú a nadýchanú zmes, asi 3 minúty.
  • Pridajte kešu mlieko a vanilkový extrakt a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  • Pomaly pridávajte múku a soľ a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  • Pokiaľ je cesto príliš mokré, pridajte ďalšiu lyžicu múky, ak je naopak príliš suché, pridajte ďalšiu lyžičku mlieka.
  • Vmiešajte najemno nakrájané pražené kešu oriešky.
  • 1 lyžicu cesta vyvaľkajte do tvaru polmesiaca.
  • Položte na plech.
  • Opakujte so zvyšným cestom.
  • Pečte do svetlo zlatohnedej farby, 18 až 25 minút.
  • Nechajte 10 minút chladiť na plechu.
  • Medzitým v kuchynskom robote zmiešajte semienka z vanilkového struku s 1/4 šálkou cukru v kuchynskom robote a mixujte, kým z cukru nebude jemný prášok (nechcete ho ale mať úplne na múčku).
  • Každý rožok obaľte vo vanilkovom cukre.
  • Ponorte rožky do čokolády alebo ich čokoládou iba pokvapkajte a položte späť na plech, aby čokoláda stuhla.
  • Skladujte vo vzduchotesnej nádobe.
Vanilkové rožteky s praženými kešu orieškami ozdobené čokoládou.
www.halfbakedharvest.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.4 / 5 (19 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *