Vianočné kešu rožky
24. 9. 2025
Rýchle, ľahké a chutné. Presne také sú tieto vanilkové rožky s praženými kešu orieškami ozdobené čokoládou. Skúste zase niečo nové!
Čo budete potrebovať
- 1 šálka masla
- 1/3 šálky kryštálového cukru
- 2 lyžice nesladeného kešu mlieka
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 2 a 3/4 šálky hladkej múky
- 1/4 lyžičky soli
- 1/2 hrnčeka pražených (nesolených) kešu orieškov, jemne nasekaných
- 1/2 semienok z vanilkového struku
- 1/4 šálky kryštálového cukru
- 170 g rozpustenej 50% čokolády
Postup
- Predhrejte rúru na 160 stupňov Celzia.
- Plech vyložte papierom na pečenie.
- V mise šľahajte maslo a cukor, kým nebudete mať svetlú a nadýchanú zmes, asi 3 minúty.
- Pridajte kešu mlieko a vanilkový extrakt a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- Pomaly pridávajte múku a soľ a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- Pokiaľ je cesto príliš mokré, pridajte ďalšiu lyžicu múky, ak je naopak príliš suché, pridajte ďalšiu lyžičku mlieka.
- Vmiešajte najemno nakrájané pražené kešu oriešky.
- 1 lyžicu cesta vyvaľkajte do tvaru polmesiaca.
- Položte na plech.
- Opakujte so zvyšným cestom.
- Pečte do svetlo zlatohnedej farby, 18 až 25 minút.
- Nechajte 10 minút chladiť na plechu.
- Medzitým v kuchynskom robote zmiešajte semienka z vanilkového struku s 1/4 šálkou cukru v kuchynskom robote a mixujte, kým z cukru nebude jemný prášok (nechcete ho ale mať úplne na múčku).
- Každý rožok obaľte vo vanilkovom cukre.
- Ponorte rožky do čokolády alebo ich čokoládou iba pokvapkajte a položte späť na plech, aby čokoláda stuhla.
- Skladujte vo vzduchotesnej nádobe.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta