Vianočné koláčiky so sadlom
24. 9. 2025
Tento recept na sadlové cukrovinky nevyžaduje príliš veľa ingrediencií a koláčiky sú navyše ihneď vláčne.
Ingrediencie:
- 150 g sadla
- 150 g hladkej múky
- 150 g cukru múčka
- 4 lyžice kakaa
- Čokoláda na varenie
- Oriešky alebo kandizované ovocie na ozdobu
Postup:
- Najprv zmiešajte sypké suroviny – teda múku, cukor a kakao.
- Do zmesi pridajte sadlo rozohriate na izbovú teplotu.
- Spracujte jemné cesto a potom z neho tvorte guľôčky zhruba s priemerom 3 cm.
- Na plech si pripravte papier na pečenie a položte naň sadlové guľôčky.
- Do každej z nich urobte prstom jamku a dajte piecť do predhriatej rúry na 120 °C na zhruba 15 minút (koláčiky sa skôr sušia ako pečú).
- Upečené sadlové koláčiky naplňte čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli a dozdobte mandľami, vlašskými alebo lieskovými orieškami či kandizovaným ovocím.
Dozdobiť ich môžete podľa chuti marmeládou, čokoládou či orieškami alebo ich nechať len tak. Sú totiž vynikajúce samy o sebe!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta