Vianočné mušle z lístkového cesta
24. 9. 2025
Ak nechcete pripravovať vlastné cesto, môžete na výrobu tejto lahôdky využiť aj už predpripravené lístkové cesto.
Ingrediencie:
- 250 g lístkového cesta
- 2 jablká
- 20 g cukru krupica
- čerstvá šťava z polovice citróna
- štipka škorice
- mlieko a cukor na potretie
Postup:
- Olúpte a nastrúhajte jablká.
- Jablká vložte do misy a pridajte šťavu z polovice citróna, cukor a škoricu.
- Dôkladne premiešajte a odložte bokom.
- Listové cesto rozvaľkajte na plát s hrúbkou približne pol centimetra.
- Pomocou hrnčeka, pohára či okrúhleho vykrajovača z neho vykrájajte kolieska.
- Zvyšné lístkové cesto rozvaľkajte a vykrájajte ďalšie kolieska.
- Do každého kolieska vložte lyžičku jablčnej náplne.
- Uzavrite napoly a dôkladne stlačte okraje.
- Žabie huby potrite mliekom a nožom urobte na povrchu malé zárezy ako lúče.
- Na záver cukrovinky posypte malým množstvom cukru a odložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte približne 15-20 minút, v závislosti od veľkosti taštičiek.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta