Vianočné nepečené pečivo so Salkom
24. 9. 2025
Salko do cukroviniek jednoznačne patrí. Pripravte si nepečené pečivo so sladkým kondenzovaným mliekom, po ktorom sa len zapráši!
Ingrediencie
- 1 Salko
- 150 g masla
- 120 g strúhaného kokosu
- 100 g drvených piškót
- mandle
- kokos na obalenie
Postup
- Plechovku Salka vložte do hrnca s vodou a varte 2–2,5 hodiny pri miernej teplote. Snahou je, aby Salko skaramelizovalo. Nechajte vychladnúť a obsah plechovky prelejte do misky. Pridajte zmäknuté maslo a spoločne vyšľahajte.
- Ak sa nechcete zdržiavať varením Salka, môžete ho v obchode kúpiť už skaramelizované.
- Do hotovej zmesi prisypte strúhaný kokos, nadrvené piškóty a dôkladne premiešajte, aby vznikla hladká hmota.
- Pokiaľ sa vám bude zdať zmes príliš lepivá, pridajte ešte trochu drvených piškót, prípadne kokosu.
- Vypracovanú hmotu vložte na 3 hodiny do chladničky, aby stuhla.
- Zatiaľ čo bude hmota tuhnúť, pripravte si mandle, ktoré budete blanšírovať.
- Mandle zalejte vriacou vodou. Akonáhle bude voda vlažná, mandle vyberte a začnite ich vylupovať. Chyťte mandľu medzi prstami a stlačíte, až zo šupky vykĺzne.
- Následne vyberte cesto a pomocou lyžičky odkrajujte kúsky. Tie budete tvarovať do guličky a doprostred každej z nich zasuniete mandľu.
- Nakoniec každú guličku obaľte v kokose a dajte ich všetky stuhnúť do chladničky.

Máte radi cukroví so Salkom? Potom preskúmajte recepty na karamelové vianočné pečivo , ktoré je plné sladučkého kondenzovaného mlieka.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta