Vianočné nepečené pečivo so Salkom

24. 9. 2025

Salko do cukroviniek jednoznačne patrí. Pripravte si nepečené pečivo so sladkým kondenzovaným mliekom, po ktorom sa len zapráši!

Ingrediencie

  • 1 Salko
  • 150 g masla
  • 120 g strúhaného kokosu
  • 100 g drvených piškót
  • mandle
  • kokos na obalenie

Postup

  • Plechovku Salka vložte do hrnca s vodou a varte 2–2,5 hodiny pri miernej teplote. Snahou je, aby Salko skaramelizovalo. Nechajte vychladnúť a obsah plechovky prelejte do misky. Pridajte zmäknuté maslo a spoločne vyšľahajte.
  • Ak sa nechcete zdržiavať varením Salka, môžete ho v obchode kúpiť už skaramelizované.
  • Do hotovej zmesi prisypte strúhaný kokos, nadrvené piškóty a dôkladne premiešajte, aby vznikla hladká hmota.
  • Pokiaľ sa vám bude zdať zmes príliš lepivá, pridajte ešte trochu drvených piškót, prípadne kokosu.
  • Vypracovanú hmotu vložte na 3 hodiny do chladničky, aby stuhla.
  • Zatiaľ čo bude hmota tuhnúť, pripravte si mandle, ktoré budete blanšírovať.
  • Mandle zalejte vriacou vodou. Akonáhle bude voda vlažná, mandle vyberte a začnite ich vylupovať. Chyťte mandľu medzi prstami a stlačíte, až zo šupky vykĺzne.
  • Následne vyberte cesto a pomocou lyžičky odkrajujte kúsky. Tie budete tvarovať do guličky a doprostred každej z nich zasuniete mandľu.
  • Nakoniec každú guličku obaľte v kokose a dajte ich všetky stuhnúť do chladničky.

Biele nepečené vianočné pečivo zo salka, s kokosom, v tvare guličiek.
zdroj: kwestiasmaku.com

Máte radi cukroví so Salkom? Potom preskúmajte recepty na karamelové vianočné pečivo , ktoré je plné sladučkého kondenzovaného mlieka.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (14 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *