Vianočné nízkosacharidové guličky s perníkovým korením
24. 9. 2025
Ani na nízkosacharidovej diéte nemusíte cez Vianoce hladovať. Máme pre vás totiž luxusný recept na nepečené guličky z mascarpone, kokosu, mandľového masla a perníkového korenia, ktoré sú plnené praženými mandľami a obalené v horkej čokoláde. Delikatesa!
Čo budete potrebovať
- 100 g mascarpone
- 5 lyžíc strúhaného kokosu
- 2 lyžice mandľového masla
- 2-3 lyžičky perníkového korenia bez cukru
- 1 lyžička strúhanej pomarančovej kôry
- 12-15 ks mandlí
- xylitol alebo erytritol podľa chuti (voliteľne)
- 50 g horkej čokolády (min. 85%)
- 1 lyžička kokosového oleja
Postup
- Mandle dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 180°C cca 5 – 8 minút, prípadne ich môžete aj na sucho opražiť na panvici.
- Nechajte vychladnúť.
- V miske zmiešajte kokos, mascarpone, mandľové maslo, perníkové korenie, pomarančovú kôru a prípadne sladidlo.
- Zo zmesi formujte malé guličky.
- Do vnútra každej guličky vložte upraženú mandľu.
- Guľôčky dajte aspoň na 20 minút do chladničky stuhnúť.
- Horkú čokoládu rozpustite spolu s kokosovým olejom.
- Stuhnuté guličky obaľte v čokoláde a ozdobte podľa seba.
- Dajte do chladničky na 30 minút.
- Dobrú chuť!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta