Vianočné oblátky z vaflovača
24. 9. 2025
Pokiaľ doma nemáte oblátkovač, môžete si vianočné oblátky pripraviť aj z vaflovača. Síce nie sú také tenké ako tie tradičné, z oblátkovača, ale sú výborné a jednoduché na prípravu.
Čo budete potrebovať
- 145 g masla
- 145 g vajec (3 väčšie alebo 4 malé)
- 145 g trstinového cukru
- 145 g preosiatej hladkej múky (pre bezlepkovú verziu môžete použiť ryžovú múku)
- 1 lyžička škorice
Postup
- Maslo dajte do malého kastrólika a na strednom ohni ho rozpustite.
- Nechajte trochu vychladnúť.
- Vajcia rozmiešajte metličkou spolu s trstinovým cukrom a mletou škoricou.
- Do vaječnej zmesi preosejte múku a metličkou alebo vareškou ju dobre vmiešajte.
- Na celú zmes nalejte rozpustené maslo a opäť metličkou alebo vareškou premiešajte.
- Cesto nechajte trochu odstáť pri izbovej teplote.
- Rozohrejte si vaflovač.
- Pred prvým použitím ho zľahka potrite maslom.
- Do stredu vaflovača dajte lyžičku zmesi, zatvorte a opekajte z oboch strán asi 20-25 sekúnd.
- Správny čas treba vysledovať na prvých oblátkach.
- Upečenú oblátku preklopte na rovnú mriežku a nechajte vychladnúť.
- Do dvoch až troch minút stuhne a zostane chrumkavá.
- Dobrú chuť!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta