Vianočné orechy plnené parížskym krémom
24. 9. 2025
Kakaové orechy zo špaldovej múky a vlašských orechov plnené hutným parížskym krémom sú skvelou obdobou tradičných plnených orechov, ktorú si obľúbite. Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 180 g práškového cukru
- 25 g holandského kakaa
- 280 g masla
- 300 g hladkej špaldovej múky (alebo pšeničnej)
- 60 g polohrubej špaldovej múky
- 120 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžička nastrúhanej kôry z bio citróna
Na krém:
- 250 ml 40% smotany na šľahanie
- 100 g kvalitnej tmavej čokolády
- 250 g zmäknutého masla
- 100 g kryštálového cukru
Postup
- Zo všetkých ingrediencií na cesto vypracujte vláčne cesto.
- Zabaľte ho do fólie a dajte na hodinu do chladničky.
- Potom postupne odoberajte kúsky cesta a vtláčajte ich do formičiek na orechy.
- Cesto by malo vyplniť celú formičku, ale zároveň by vám mala zostať jamka na krém.
- Rúru predhrejte na 200 °C a pečieme asi 9 minút.
- Vyberte z rúry a vyklopte z formičiek.
- Pripravte si krém.
- Povarte smotanu spolu s nalámanými kúskami čokolády a nechajte odležať do druhého dňa.
- Maslo s cukrom vyšľahajte do peny.
- Postupne prilievajte čokoládovú smotanu a vyšľahajte zmes v nadýchaný krém.
- Pomocou cukrárskeho vrecka s rovnou trubičkou krém naneste na polovicu dávky orechov a spojte so zvyšnými orechmi.
- Užite si to!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta