Vianočné pečivo z burizónov a Salka
24. 9. 2025
Cez Vianoce nesmie na stole chýbať okrúhle pečivo! Pripravte pre svojich stravníkov jednoduché štýlové pohostenie, ktoré zvládne naozaj každý.
Ingrediencie
- 300 g kryštálového cukru
- 250 g masla
- 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
- 2 balenia burizónov
Postup
- Cukor vsypte na panvicu s hrubým dnom a nechajte ho na miernom ohni rozpustiť.
- Pridajte maslo nakrájané na kúsky a nechajte ho tiež rozpustiť.
- Prilejte kondenzované mlieko a premiešajte. Dajte pozor, aby sa mlieko nevarilo.
- Zmes odstavte, prisypte pripravené burizóny a premiešajte.
- Vzniknutú zmes môžete začať tvarovať do malých guličiek. Pri tvarovaní udržujte svoje ruky naolejované. Dodáte tak guličkám lesk.
- Burizónové vianočné pečivo nechajte stuhnúť a nechajte si chutiť!

Burizonové guličky nie sú jedinými okrúhlymi cukrovinkami, ktoré si môžete pripraviť. Vyskúšajte aj recept na medové guličky.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta