Vianočné perníčky z bezlepkovej múky
24. 9. 2025
Tradičné cukrovinky, ktoré sú predzvesťou Vianoc.
Čo budete na bezlepkové perníčky potrebovať?
- 200 g bezlepkovej múky
- 80 g práškového cukru
- 60 g medu
- 30 g masla
- 2 vajcia
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1/2 lyžičky perníkového korenia
Ako vianočné perníčky pripravíte?
- Bezlepkovú múku, perníkové korenie, práškový cukor, jedno vajce, perníkové korenie a jedlú sódu premiešajte.
- Medzitým rozohrejte maslo, prípadne aj med. Vmiešajte do sypkej zmesi a vypracujte hladké cesto.
- Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte ho najlepšie cez noc do chladničky.
- Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do hrúbky pol centimetra a vykrajujte z neho ľubovoľné tvary.
- Perníčky pečte pomaly pri teplote 170 °C zhruba 15 minút.
- Po vytiahnutí z rúry perníčky zľahka potrite rozšľahaným vajcom, v prípade potreby pridajte trochu vody, aby perníčky boli pekne lesklé.
- Hotové perníčky môžete ozdobiť klasickou cukrovou polevou.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta