Vianočné stromčeky z kokosu a citróna
24. 9. 2025
Chutné vianočné cukrovinky, ktoré môžete ozdobiť nielen kokosom, ale aj mandľami či orieškami.
Ingrediencie:
- 150 g hladkej múky
- 100 g kokosovej múky
- 100 g cukru
- 100 g masla
- 1 vajce
- nastrúhaná kôra z 1 citróna
Na polevu
- 1 citrón (kôra aj šťava)
- 150 g práškového cukru
- 100 g strúhaného kokosu
Postup:
- V stredne veľkej mise zmiešajte múku s kokosovou múkou.
- Maslo utrite s cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou.
- Pridajte vajcia a nakoniec múku.
- Všetko dobre prepracujte, pokiaľ nevznikne hladké cesto.
- Cesto vytvarujte v guli a zabaľte do potravinovej fólie.
- Dajte na 2 hodiny do chladničky.
- Vyvaľkajte cesto na hrúbku asi 5 mm a pomocou vykrajovača vykrájajte vianočné stromčeky.
- Vykrájané cukrovinky položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte 12-15 minút pri teplote 170 °C.
- Nechajte vychladnúť.
- V medziobdobí si pripravte kokosovú polevu.
- Do misy dajte práškový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a 4-5 polievkových lyžíc citrónovej šťavy.
- Poleva musí byť hladká, ale nie príliš tekutá.
- Vianočné stromčeky potrite polevou a posypte strúhaným kokosom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta